Ulice protiv fašizma 17. put u Novom SaduSviđa ti se? Javi ostalima!

ULICE PROTIV FAŠIZMA #17
11. 11. 2017, SKC FABRIKA

SEMINAR, 13h:
Poštovani posetitelji festivala Ulice protiv fašizma, ove godine premijerno želimo da predstavimo projekat "Nema predaje". U pitanju je bazični seminar borilačkih veština, odnosno uvodni trening u sportske aktivnosti koje bi u budućnosti vodili članovi naše grupe. Cilj organizovanja treninga bi bio, kako druženje i upoznavanje sa novim ljudima, tako i podizanje nivoa sportskog duha i fizičke spreme aktivista. Ovaj program će se bazirati na bazičnom treningu samoodbrane iz veština boksa i greplinga, a u zavisnosti od broja i iskustva prijavljenih učesnika seminar je moguće adaptirati na viši nivo. Ukoliko broj zainteresovanih za buduće treniranje bude zadovoljavajući, posle ovog treninga/seminara biće održan razgovor na temu budućih treninga borilačkih veština. Molimo sve zainteresovane da pošalju e-mail na adresu kontaktgrupa@hotmail.com sa sledećim podacima: ime i prezime, imate li iskustva u borilačkim veštinama (ukoliko imate, u kojoj veštini i koliko ste se dugo bavili njom).
Seminar će početi u 13 časova u SKC Fabrika.


TRIBINA, 18h:
Predstavljanje knjige autora Igora Jovanovića i Igora Šaponje "BILI SMO SAMO BROJEVI – ISTRANI U KONCENTRACIJSKIM LOGORIMA U DRUGOME SVJETSKOM RATU".
Kao rezultat dugogodišnjeg terenskog rada u istraživanju građe, prikupljanju i dokumentovanju svedočanstava Istrana, nastala je knjiga Igora Jovanovića i Igora Šaponje "Bili smo samo brojevi – Istranu u koncentracijskim logorima u Drugome svjetskom ratu", objavljena 2016. godine u Puli u izdanju Udruge antifašističkih boraca i antifašista grada Pule, u saradnji sa Povijesnim i pomorskim muzejom Istre i Istarskog povijesnog društva.

KONCERT, 20h:
Nastupaju:
FAKOFBOLAN je, uz KUD Idijote i Monte Paradiso festival, jedan od glavnih razloga zašto Pula važi za punk prestonicu ovog dela Evrope. Njihovi albumi koji su objavili u prvoj fazi postojanja (split LP sa Darkbusters iz 1996, "Jedini dokaz" iz 1998. i "Provincija uzvraća udarac" iz 2002. godine) postaju instant klasici punka našeg govornog područja. Bend se zatim povlači sa scene, da bi do ponovnog okupljanja došlo krajem 2008. godine. Od tada Fakofbolan upisuje brojne rasprodate koncerte, kao i album "...Ako ne možeš napraviti sam bar pokvari drugome...", objavljen za izdavačku kuću PDV 2013. godine. Fakofbolan publici nude punk u njegovom izvornom izdanju; punk koji je energičan i himničan, ali i maksimalno društveno angažovan.

MAŠINKO je zagrebački punk-rock bend koji je za sedam godina postojanja samo jednom svirao u našem gradu, dok je za to vreme u Hrvatskoj stekao satus jednog od predvodnika tamošnje aktuelne punk scene. Najjači adut benda su koncerti, bilo da se radi o svirkama u zadimljenim klubovima ili o velikim festivalima, pa i halama poput zagrebačke „Arene", publika ne ostaje imuna na količinu energije koju ova šestoročlana ekipa isporučuje. Takođe, i njihova studijska izdanja odlično prolaze i kod kritike i kod publike, od kojih je poslednje (split album sa Debelim precjednikom) još uvek aktuelno.
https://masinko.bandcamp.com/

BAD HABIT je mladi ska bend koji predstavlja ponovo zakuhtalu underground scenu u Budimpešti. Za tri godine, koliko postoje, svirali su u većini klubova, ali i festivala, u Mađarskoj, a ovog leta im je objavljen i prvi LP. Predvođeni energičnim ženskim vokalom, muzički su najviše inspirisani bendovima britanskog 2 tone talasa, ali i kasnijim ska bendovima poput Scrapy i Skoidats.
https://badhabitskabudapest.bandcamp.com/

FISKALNI RAČUN je bend koji dolazi iz Bečeja, ali važi za jednog od favorita novosadske punk publike. Iako su već zabeležili nastup na našem festivalu, u želji da predstavimo što aktuelnije bendove morali smo obratiti pažnju na aktivnosti ove petorke: redovno izbacuju nove snimke i spotove, sviraju od malih klubova do festivalskih bina, od naših krajeva pa do Nemačke… U svakom slučaju, na punk žurke kakve priređuje ova ekipa smo uvek spremni!
https://fiskalniracun.bandcamp.com/

BECOME AS ONE je formian u Novom Sadu 2012. godine, pod uticajima bendova tzv. Youth crew struje unutar hardcore scene, od Youth of Today pa do njenih kasnijih predstavnika poput Champion i Have Heart. Redovnim svirkama i EP izdanjem "Foundation Crack" ubrzo osvajaju simpatije domaćih ljubitelja hardcore/punk-a, ali nažalost, već naredne godine bend prestaje sa radom. Ipak, nakon gotovo trogodišnje pauze Become As One se ponovo okuplja. Još zakuhtaliji nego ranije, ovoga putu nudeći nešto raznovrsniji hardcore/punk zvuk, ekspresno se vraćaju na poziciju jednog od vodećih HCNS predstavnika.
https://becomeasone.bandcamp.com/

KARTE:
Do 20h 400 dinara, posle 20h 500 dinara. Kupovina isključivo na dan koncerta na blagajni SKC Fabrika.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku