Garage in July - Novo EP izdanjeSviđa ti se? Javi ostalima!

Garage in July, visokooktanski swamp 'n' roll sastav, objavio je EP 'Sjaj u blatu'. Osnovani 2011. godine pod utjecajem The Stoogesa, Velvet Undergrounda, The Rolling Stonesa, The Sonicsa te starog Delta i Chicago bluesa ovi momci iz baranjske ravnice stvaraju prljavi i iskreni Rock 'n' Roll i to će činiti dok god su živi – duh Delte živi i u Baranji.

Garage in July su Igor Hanžek Rick (bubanj), Marko Bagarić Keef (solo i ritam gitara) i Bojan Đurđević Jim (vokal, bas gitara, usna harmonika), a dosad su objavili EP 'Samo ljubav i rock 'n' roll', 'Live at 'RIBA' za Slušaj Najglasnije! Zdenka Franjića te LP-jeve '7' i 'Imaš li strasti?!' za Dirty Mojo Records.

Snimanje, miks i produkciju ovog izdanja (osim pjesme 'Buntovnik ljubavi' koja je snimana u studiju Borisa Fischera) uradio je bliski suradnik benda Ivan Poc Podoreški (Hysteria, Indigoscience), a za master je zaslužan Goran Martinac (studio Croatia Recordsa). 'Trijem za ples', posljednji singl kojim su najavili EP, energična je garage/blues pjesma koja udara ravno u glavu i vozi nas, baš kao i cijeli EP, do blata Baranje, izvora inspiracije ovog benda. Na pjesmi 'Buntovnik ljubavi' gostovao je Damir Trkulja Šiljo iz Gatuza dok je Goran Schmidt odsvirao saksofon na pjesmi 'Samo pusti'.

Na EP-ju se nalazi osam pjesama, a osim spomenutih tu su i: 'Močvarni psi' (autobiografski instrumental na slide gitari), 'Boogie jedne šibice', 'Feniks', 'Ne govori (revisited)' i 'Ostat' ću mlad'. Naslovnica albuma je crno-bijela fotografija Jimovog oca s prijateljima, a priča glasi kako su za vrijeme služenja vojske skinuli uniforme i okupali se u bari.

EP možete preuzeti na:

https://www.deezer.com/hr/album/50649502

https://itunes.apple.com/us/album/sjaj-u-blatu/id1302124276

EP možete preslušati i na:

https://soundcloud.com/garageinjuly7/sets/sjaj-u-blatu-ep

https://garageinjuly7.bandcamp.com/

https://www.youtube.com/watch?v=X5sVZXgLOqs
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku