Klint - „Drndavi akustični pank“



Sviđa ti se? Javi ostalima!


    Grupa KLINT u stvari postoji punih 30 godina, kao grupa Trawa. Od 2017. grupa nosi  ime KLINT, po svom usnulom „Šefu“ i osnivaču benda Vladi Pankeru - Klintu, poznatom ljudima iz kluba Likovne Akademije u Beogradu, s kraja 80-tih i početka 90-tih, prošlog veka.
    Bend sporadično radi javno do `93. kada prestaje javno da deluje jer Vladimir oboljeva od neizlečive bolesti. Do tada je bend  bio u  postavi: Vladimir Jovanović  Klint – tekstopisac, gitara i vokal, Dragan Ćirović Shultzgunbacker – bass, Cvetković Danko – bubanj, Dragan Jovanović Toki – usna harmonika, Dragan Đorđević Đoka-perkusije. Svi osim Klinta su iz Aranđelovca, gde je i Klint živeo od svoje 7. do svoje 17. godine života, kada se vraća u svoj rodni grad Beograd, ali bend i tada i te kako radi i stvara autorku muziku, i sanja da preskoči plot provincije, međutim bolest lidera benda je praktično sve to sputala.
    "2012. nas je napustio naš Klint. Na samom sprovodu DanKo i Shulz, prave plan da Klintu u čast obnove rad grupe kao Tribute to Trawa band, koji će promovisati Klintovu Pesmu."
    2015.  na You Tube kanalu ШУМАДИЈСКИ БЛУЗ u saradnji sa istim producentom i  r`n`r muzičarem  Markom Stojkovićem, osvanula je Klintova pesma BUBA U ĆILIBARU koja nikada do tada nije objavljivana niti svirana.                                                                                   
   2016.  na You Tube kanalu ШУМАДИЈСКИ БЛУЗ ista ekipa objavljuje Klintov song Klint Istvud Superstar. Tada DanKo & Shultzgunbacker  shvataju da svirajući na nov, minimalistički način (cayon + akustična gitara na dve žice), te pesme dobijaju novu formu, slikovito je nazivaju „drndavi akustični pank“.
   2017. to je sada uvežbana verzija benda i ime benda simbolično menjaju. Bend se od početka 2017. zvanično zove KLINT, a samu svirku ocenjuju do sada neviđenom na ovim našim prostorima i da istu treba obznaniti na 30 godina od  postojanja grupe Trawa. Na tradicionalnom Aranđelovačkom festivalu rock muzike „DAČA IN MEMORIAM“ koji se održao 3. sept. 2017. KLINT izvodi 10-tak svojih autorskih pesama, slaveći Pesmu svoga Klinta, a pred kraj oktobra na You Tube kanalu ШУМАДИЈСКИ БЛУЗ, osvanuo je još jedan  Klintov hit sa početka stvaralaštva ANGELINA.
Akcenat je na Klintovom narativnom tekstu, iztrgnutom iz njegove „Book-e“ ( Pesmarica Klintovih veličanstvenih 100 i više pesama), ostavljenih kao posmrtni testament njegovoj Kumi (g-đa Snežana Lazarević), koja opet bendu istu prosleđuje, onako kako je i sam Autor hteo („Kuma će znati šta če sa tim“).



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku

Blog Archive