Poklon za Noć veštica: Preuzmite novi EP benda Armageddon!Sviđa ti se? Javi ostalima!

Novosadski heavy metal sastav Armageddon objavio je na Halloween novi EP Vampire Queen za online etiketu SMP Music koja deluje u sastavu Srpskog Metal Portala (SMP). Na EP-u se, između ostalih, nalazi i potpuno nova pesma "Vampire Queen", koju premijerno možete da čujete i besplatno preuzmete na SMP-u!

EP Vampire Queen sadrži tri live numere benda, zabeležene tokom nastupa na Exit festivalu 2015. godine, kao i sveže snimljenu naslovnu numeru kojom bend najavljuje dugo očekivani novi album.


– "Vampire Queen" je nastavak instrumentalne pesme "Mordor". Nikada ranije ih nismo uvežbali i odsavirali zajedno, pošto bi takva cela pesma trajala skoro 10 minuta, pa da ne smorimo publiku dugim solažama. Zbog toga ovaj EP otvara specijlano VOKALNO izvođenje "Mordora", na koje se odmah nadovezuje "Vampire Queen" i čim ih odslušate, shvatićete da su te dve pesme u stvari jedna celina! Treća je live verzija pesme "Sarabanda, Funeral March", meni najdraža sa albuma Eternal Mystery Rediscovered, i na kraju, tu je live izvođenje hita "Eldorado", kojim smo otvorili svoj nastup na Exitu 2015. Ovu verziju pesme "Eldorado" poklanjam eksluzivno SMP-u i ona neće biti na fizičkom nosaču zvuka – rekao je za SMP vođa Armageddona, multiinstrumentalista Đorđe Letić.


U pesmama na Vampire Queen EP-u čujemo čak 17 muzičara. Standardnoj postavi Armageddona pridružio se novi bubnjar Dejan Ćetković "Đubre", koji je na toj poziciji zamenio Taru Kerca, te novi gitarista Nikola Malivuk, čije umeće čujemo u novoj numeri, a uskoro i na novom Armageddon albumu. Ekipu je pojačala i akustična podrška iz ansambla V.I.T.R.I.O.L., te je još jednom jasno da je ovde reč o pozamašnom projektu, kao i da ništa slično u ovom trenutku ne postoji na srpskoj i regionalnoj metal sceni.


Armageddon je jedan od najstarijih aktivnih srpskih metal sastava. Bend je oformljen daleke 1987. godine i delo je multiinstrumentaliste Đorđa Letića koji je sarađivao i sa drugim bendovima na sceni, među kojima je najznačajniji Tornado. Tokom prethodne tri decenije, Letić je sa Armageddonom realizovao veliki broj izdanja svih vrsta (albumi, singlovi, kompilacije i koncertni snimci), od kojih je aktuelan trostruki kompilacijski CD+DVD Triptych. Grupa trenutno radi na novom albumu radnog naziva Inner Voices, koji bi trebao biti završen do kraja godine.


Detaljnije informacije kao i link za download Vampire Queen EP-a nalaze se ovde: http://bit.ly/armageddon_vampire_queen_2017

SMP Music je online izdavačka etiketa pokrenuta u septembru 2010. godine, kao projekat portala SMP.  Sva izdanja ove etikete dostupna su za besplatno preuzimanje, a Vampire Queen EP je njeno 19. izdanje.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku