Pozitivan koncert 6 u Novom Sadu na Svetski dan borbe protiv SideSviđa ti se? Javi ostalima!

Šesto izdanje novosadskog Pozitivnog koncerta biće održano 1. decembra u Shamrock baru (Mite Ružića 5), a nastupaće Neprijatelj prelazi zeku (Novi Sad) i Ki (Kumanovo, Makedonija).

Program će početi u 21h, a ulaz će biti besplatan.

Ove godine nastupaće dobro poznati novosadski bend Neprijatelj prelazi zeku i makedonski Ki, ovogodišnji pobednik Zaječarske Gitarijade.

NPZ  je bend koji postoji od 2012. godine i do sada su objavili dva albuma: "Vreme je" (2015.) i "S naše strane ulice" (2017.). Trenutno koncertno promovišu drugi album te svi koji su propustili novosadsku promociju imaju priliku da slušaju Zeke na šestom Pozitivnom koncertu u Shamrock baru 1. decembra i osete neverovatnu energiju koju šalju sa bine.

Duhovit naziv benda nek vas ne zavara. Njihov zvuk je žestok, a pesme odlikuju tekstovi sa jasnim porukama, direktnim bez okolišanja. Oba albuma možete besplatno preuzeti na njihovom sajtu OVDE.

Ki  je electro art bend iz Kumanova, Makedonija. Nastaje početkom 2015. godine, nakon fisije benda Epten koji iza sebe ima jedan objavljeni album, nekoliko video zapisa  i veliki broj nastupa.

Nesvakidašnji zvuk, eksperimentisanje i igranje sa muzičkim stilovima i podžanrovima, propraćen autentičnim tekstovima na makedonskom jeziku je glavna karakteristika novoformiranog benda Ki  koji ima šire ciljeve. Jedan od zapaženijih nastupa benda je bio na Demofestu u Banjaluci 2016. gde Ki, iako nije osvojio jedno od pobedničkih mesta, uspeo je da pokupi brojne pozitivne kritike od strane balkanskih medija. Kao pobednici mini gitarijade u Vranju bend je nastupio i ujedno pobedio na 51. Zaječarskoj Gitarijadi 2017. godine. Nakon toga usledili su i nastupi na North Festu u Kolašinu (Crna Gora) i Joy Festu (Kriva Palanka, Makedonija). Bend iza sebe ima dva objavljeni dva singla "Grad" i "Kristalen krug" i radi na finisiranju prvog album koji bi trebalo da bude izdat krajem ove godine, a upravo te pesme sviraće na Pozitivnom koncertu 6.

Pozitivan koncert u Novom Sadu održava se od 2012. godine u organizaciji Udruženja Prevent, a uz finansijsku podršku Gradske uprave za zdravstvo Grada Novog Sada. Koncert se održava u sklopu kampanje obeležavanja Svetskog dana borbe protiv AIDS-a, a pored muzičkog događaja biće upotpunjen pratećim sadržajem i obezbeđivanjem novogodišnjih paketića za decu koja žive sa HIV-om od strane društveno-odgovornih kompanija.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku