"Where do you go out babe", novi singl kolektiva Detroit Groove Gang



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Detroit Groove Gang je Rock 'n' Roll kolektiv. Prijatelji čvrsto povezani u ljubavi prema glazbi. Detroit Groove Gang je nastao spontano nakon zajedničkog gledanja filma "Get On Up" o životu Jamesa Browna.


Šesti singl, "Where do you go out babe", snimljen je i nastao u jednoj večeri u stanu jednog od članova kolektiva u Novom Zagrebu. Na ovoj pjesmi DGG je eksperimentirao s aplikacijama na mobitelu. U pjesmi je korištena još akustična gitara i theremin dok je vokal snimljen preko mobitela. Ništa nije unaprijed planirano, dogovarano i vježbano. Sve nastaje u trenutku i na mjestu kad se kolektiv skupi. U svom radu kolektiv se vodi slobodnim strujanjem svijesti i kako pjesme nastaju, tako se i objavljuju. Cilj je stvarati glazbu bez puno razmišljanja i bez naknadnog dotjerivanja. I same članove kolektiva iznenađuju rezultati snimanja. Ovaj put rezultat je pomaknuti acid house groove, a pjesma govori o opsesivnoj zaljubljenosti i vječitoj, prokletoj potrazi za jednom ženom koja se nikako ne pojavljuje.  Sve se događa spontano i nitko nema unaprijed određenu ulogu niti zna koji će instrument svirati dok ne dođe do samog snimanja. Tako nastale pjesme materijalizirani su osjećaji i misli koji su prevladali u samom trenutku snimanja. Pjesma "Where do you go out babe" predstavlja kaos u duši beznadno zaljubljenog i opsjednutog tipa.

Prvi album pod nazivom "Motor City Funk" izlazi na jesen.


Link na kojem možete pogledati spot za singl "Where do you go out babe":

https://www.youtube.com/watch?v=aTrwD5_tiPs


Više o bendu saznajte na:

https://web.facebook.com/detroit.groove.gang




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku

Blog Archive