Zagrebački kantautor Zvonimir Varga objavio "Zvukove" i dolazi u Beograd i Novi Sad



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga objavio "Zvukove" i dolazi u Beograd i Novi Sad

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga objavio je novi singl "Zvukovi" i najavio gostovanja u Novom Sadu i Beogradu gde će u intimnoj atmosferi manjih prostora, naoružan samo akustičnom gitarom, publici predstaviti pesme iz svog širokog opusa.

Varga će nastupati u beogradskom Chilltonu u sredu 15. novembra i u novosadskoj knjižari Bulevar Books u četvrtak, 16. novembra. Sviraće ogoljene verzije svojih pesama, baš na način kako su i, u njegovoj sobi, i nastale.

Zvonimir Varga je na sceni od 2010. godine iza sebe ima osam nezavisnih albuma, osam singlova, knjigu poezije, slikovnicu, te više od 100 nastupa u regiji.  Poslednji put u Srbiji je svirao pre godinu dana, a Potlista taj je koncert nazvala svojevrsnim čudom: "Lepo reče Willie Nelson 'čuda se događaju na najčudnijim mestima' – tako se i Zvonimiru Vargi zvezdani trenutak dosadašnje karijere dogodio u Chilton Pubu u Katanićevoj ulici u Beogradu kada je to najmanje očekivao. Sam nastup je bio jedan od onih kada sve štima – od zvuka koji je bio besprekoran, pažnje i učešća slušalaca, preko svirke, repertoara, komunikacije sa publikom do raspoloženja i atmosfere prijatnosti i ljubavi."

S druge strane, novi singl "Zvukovi" u kratkom roku ocenjen je kao lepa, smirujuća, topla i prirodna pesma koja odiše mirnom i jedinstvenom posebnošću. Novim autorskim rukopisom, Varga se tako približava folk rock klasicima poput „Fisherman's Blues" The Waterboysa, ključnim radovima Fairport Conventiona i velikom Leonardu Cohenu.

Uskoro ćete i lično moći da poslušate Zvonimira Vargu i njegove zvukove, glas i gitaru, u Beogradu i Novom Sadu.




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku

Blog Archive