Zlatna majka



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Čekanje nije potrajalo. Lekar vodi računa o vremenu. Majka se oseća neprijatno samo zbog jedne činjenice. Mleko prokapljava. Vreme je dojenja. Mala crna mrlja na bluzi polako se širi. Na svu sreću, sestra proziva njeno ime.

"U čemu je problem?" pita lekar. Pravo na stvar. Danas svi negde žure. Može i tako. "Moje mleko menja boju, doktore, više nije belo", odgovara. Lekar diže obrve. "Događa se. Koja je boja u pitanju?" Pauza. "Crna", odgovora majka.

"A kako beba reaguje?" Lekar skida naočare. "Oh, moja je beba veoma dobro, hvala. Tu i tamo, ispušta nekakav smrdljivi tamni dim, ali to nas ne zabrinjava preterano, jer dete deluje sasvim zadovoljno i zdravo. Često prducka, a tome se svi smejemo. Želela sam za svaki slučaj da se konsultujem i sa vama, doktore", bodro dodaje majka.

Lekar ponovo stavlja naočare i počinje da kuca nešto na tastaturi. "Vaš problem, ako možemo to nazvati problemom, danas nije redak. Možete se čak smatrati sretnicom", deklamuje. Prestaje da kuca. "Počeli ste da proizvodite naftu", zaključuje. Ponovo skida naočare: "To nije štetno za vašu bebu, naprotiv. Beba će brže napredovati od nove ishrane. Ne brinite, pronašla je crno zlato, za ime Boga!"

"Dakle, nema potrebe za brigom? Svi ćemo biti dobro?" Doktor nervozno češe glavu. "Nisam to rekao", dodaje. Svi u sobi ćute.

"Šta mi tačno govorite, doktore?" Lekar gladi bradu. "Vidite, ako me sećanje dobro služi, imate još četvoro dece?" pita. Nastupio je momenat da njene obrve odreaguju. "Šta je sa mojom drugom decom?" Čuje se glasan uzdah pre odgovora.

"Pa, u ovakvim slučajevima, roditelji su u opasnosti da postepeno zanemare drugu decu. Majčino ulje može biti veoma snažno. Naftna beba može postati vrlo posesivna. Iziskuje ogromnu i konstantnu pažnju. One su posebne i to znaju. Deluje kao da, malo po malo, isisaju svu radost i životnu energiju iz dece koja ih okružuju, i ne samo iz dece", obrazlaže staloženo lekar.

Zavalio se u fotelju, prekrstivši ruke. "To je sasvim nova pojava, možda ne mora nužno uvek da bude tako. Da budem sasvim iskren prema vama, još uvek ne znamo. Nauka tek počinje da sakuplja činjenice. Ipak, siguran sam da ćete se već snaći", bodri pacijenta po inerciji.

Spušta ruke na sto i govori odlučno: "Moj vam je savet da prodate preostalu decu što je pre moguće. Možda ne postignete najbolju tržišnu cenu, ali je mnogo bolje nego ništa. Nećete za njih dobiti ni cvonjka kad postanu gluvi, glupi i beskorisni. Što se vašeg naftnog deteta tiče, ono bi moglo postati predsednik države, ko to može da zna? Možda i konzumira crno mleko, ali je sigurno da to dete očekuje sasvim svetla budućnost."

Majka ustaje. Oseća mučninu. Polako odlazi do vrata. Potom se okreće, okamenjena. "Šta će biti sa mnom, doktore?"

"Oh, nema potrebe da brinete! Samo, ovo je vaše poslednje dete, u to budite sigurni. Naftno dete poput vašeg, iz nekog razloga, sprečava reproduktivnu moć roditelja", dodaje lekar. Kašlje na momenat. "Ali, razvedrite se! Sada možete ostvariti veliku dobit prodajom mleka, znate. Srećom, barem je to sigurno", uverava majku vrteći se u fotelji.

Lekar pruža ruku sa nekakvom karticom: "Ne gubite vreme brinući se, bolju ponudu više nigde nećete naći. Dobra je vest da konačno možete da jedete brze hrane onoliko koliko vam se sviđa. Povežite se preko ove uputnice. Pronađite sigurno mesto i ispumpavajte se često!"

Jovan Pavlović



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku

Blog Archive