Treći po redu BG heavy metal festival



Sviđa ti se? Javi ostalima!

U Beogradu u prostoru Sabirnog centra , 20 oktobra održaće se treći  BG heavy metal festival . Nastupiće ukupno 6  domaćih grupa : Pergament , Bombarder , Karizma , Faust , Kuga i Patrias . Na trećem po redu metal festivalu akcenat je stavljen na starija i zvučnija imena domaćeg metala i sastave koji svoju muziku izvode na srpskom jeziku . Cena ulaznica za ovu manifestaciju iznosi svega 500 dinara na ulazu Sabirnog centra . Festival će trajati do ponoći a početak programa  najavljen je za 19 :30 časova . Većina grupa promovisaće svoja nova izdanja a razlog vise da dođete su i eksluzivni beogradski nastupi bendova Pergament i Karizma nakon 15- 20 godina pauze sto se tiče beogradskih nastupa . 

       Satnica: 
1. PATRIAS 19:35 - 20:10 
2. FAUST 20:20 - 20:55
3. BOMBARDER 21:05 - 21:40 
4. KARIZMA 21:50 - 22:30
5. PERGAMENT 22:40 - 23:20 
6. KUGA 23:30 - 00:05  

    PERGAMENT je novosadska heavy metal grupa osnovana 1986 godine . Nakon odlicnog albuma prvenca sa kraja osamdesetih " Vruca linija" , 90 ih objavljuju nekoliko singlova i demo snimaka na engleskom jeziku . Na nekoliko koncerata kao stalni clan pojavljuje se i Lotke ( R.I.P).  Najnovijim singlom ''Fredom '' iz 2018 godine najavljuju novu eru Pergamenta.
   KARIZMA je beogradska Hard rock grupa osnovana daleke 1985 godine. Pioniri su Glam pokreta i zvuka u tadašnjoj Jugoslaviji sa ukupno 3 objavljena albuma za najveću srpsku izdavačku kuću PGP-RTS. Grupa su sa hitovima kao što su : ''Vrati se , .. U snovima '' i td. Više učešća na Zaječarskoj gitarijadi, turneja sa Kerberom, Hit Beograda svedoci su jednog lepog vremena i značaja ovog sastava za domaći Hard / Heavy zvuk.
     FAUST je hard/heavy sastav iz Subotice formiran 1990 godine, predvođen pevačem Tiborom Cindrićem. Od samog starta grupa uporedo sa srpskim snima i izvodi iste kompozicije i na Mađarskom jeziku.
Objavili su ukupno 5 studijskih albuma za oba govorna podrucja . Faust je grupa sa hitovima kao sto su :'' Na tvojim grudima '' , ''Pogledaj me ''  i td . Više  puta nastupali su na gitarijadama u Zaječaru , Subotici zatim na većim manifestacijama u Beogradu na Tašmajdanu i td ... 
    BOMBARDER je kultna domaća Speed metal grupa oformljena 1986. godine u Sarajevu. Predvođeni Nešom sredinom 90-ih svoj uspešan rad nastavljaju u Beogradu. Brojka od 7 studijskih albuma, dosta koncerata, festivala i 30-ak godina rada svrstavaju ovu grupu u jedan od značajnijih domaćih sastava u oblasti heavy metala. 
   PATRIAS je smederevska heavy metal grupa oformljena 2005. godine sa ukupno 2 studijska izdanja. Poslednji album ''Imperator '' izdali su ove godine za izdavačku kuću One records, pa će ovaj nastup biti svojevrsna promocija tog izdanja.
     KUGA je beogradski Heavy/Speed/Thrash metal sastav osnovan 2003. godine sa ízrazenom atmosferom 80-ih u svojoj svirci. Iza sebe imaju 2 studijska albuma, reizdanje prvog i najnoviji Maxi singl:'' Lusija ''. Drugi album '' Vatra u nama '' kao i reizdanje prvog albuma '' Najcrnje Noći '' objavljeni su ove godine za izdavačku kucu One records iz Beograda. Grupa ovim koncertom obeležava 15 godina aktivne kraijere i promoviše novi materijal sa pesmama kao što su : Lusija, Đavoli ja i ti, Debela žena itd



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku

Blog Archive