The Cyclist Conspiracy objavili "El Beso de la Muerte" EPSviđa ti se? Javi ostalima!


Beogradski sastav The Cyclist Conspiracy je ovih dana objavio svoj treći EP, "El Beso de la Muerte" za Inverted Spectrum Records, nezavisnu izdavačku kuću sa sedištima u Budimpešti i Ankari. Inače, ovo je već drugi poduhvat ovog izdavača vezan za ovdašnju underground scenu, posle esencijalne prošlogodišnje kompilacije "The Music of the Secret Society that Owns Belgrade".

"El Beso de la Muerte" vodi vas na sinematično putovanje kroz divlju preriju velike ekonomske krize, naftnih bušotina, plemenskih ratova i tehnokratske kontrole, u susret jedinom konjaniku na horizontu, Kapilashwaru; od apokaliptičnih taksima i bliskoistočnog garažnog roka, preko morikoneovskog spaghetti surf-a i crime fiction posveta, do ritualnih dronova i zaumnih trenodija.

Poseban kuriozitet ovog izdanja predstavlja saradnja sa eksperimentalnom world music komunom BICIKL, sa kojima biciklisti zajednički potpisuju jednu od ukupno četiri numere. EP je sniman tokom 2017. i 2018. u studijima Montaña i Kambarys, miks potpisuju Boris Milanović (Triko, Palm's Voice) i Stefan Malešević, dok je sve snimke masterizovao Saša Rajković (Zarkoff).

https://invertedspectrumrecords.bandcamp.com/album/el-beso-de-la-muerte?fbclid=IwAR0bN8MZdQH7dfI7luDXkLE8WBEjInJpmIwLgEo85Gaeas5bISFLHXOuqZk
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku