Počeo "Snežni samit stripadžija Srbije"Sviđa ti se? Javi ostalima!

               Narodna biblioteka Vuk Karadžić biće petu godinu zaredom domaćin autorima, izdavačima, kolekcionarima i ljubiteljima devete umetnosti. Manifestacija "Snežni samit stripadžija Srbije" koju od 2012. godine organizuje Svet stripa je zamišljena i održava se kao prolog Međunarodnoj strip konferenciji „Kragujevac, godine devete" (International comic conference KragujevacComicCon 2019).

             Posetioci manifestacije moći će da se upoznaju sa najaktuelnijim stripovskim izdanjima. Na izložbeno-prodajnoj berzi stripa biće dostupni Asteriks, Modesti Blejz, Nadzirači, Pesma zaborava, Korto Malteze, Karavađo, Skalpirani, El Topovi sinovi, Dilan Dog, Zagor i, naravno, neizbežni Alan Ford.

           Škola devete umetnosti Svet stripa je prošle nedelje otvorila petu sezonu rada i na "Snežnom samitu stripadžija Srbije" biće dodeljene diplome polaznicima za 2018. godinu.

            Uz objavu konkursa za strip KRAGUJEVAČKI POBEDNIK na samitu će biti reči i o predstojećem KragujevacComicConu. Posetioci će saznati ko su planirani gosti i kakav program mogu da očekuju, a konkurs ove godine ima najviše kategorija. Pored tradicionalnog konkursa za strip tu su i konkursi za najbolje ilustracije Betmena, Alana Forda, Asteriksa i Dikana u čast njohovih ovogodišnjih jubileja.

            Program počinje u petak 22. marta u 18. časova, ulaz je slobodan, a izdanja Sveta stripa časopis Kiša i knjiga Ispovest crne kutije će se prodavati po promotivnim cenama od 400 dinara.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku