Porto Morto u Novom SaduSviđa ti se? Javi ostalima!

Zagrebački bend Porto Morto, čiji je album prvenac proglašen za jedan od najboljih domaćih albuma u Hrvatskoj, dolazi u Novi Sad, u dom b-612 u subotu 30. marta!

Osmočlani bend oformio se 2011. unutar JeboTon kolektiva koji je prošle godine nastupao i na Festivalu uličnih svirača, kada su ih Novosađani pozdravljali dugim aplauzima i osmesima. Porto Morto specifičnim muzičko-vizuelnim izrazom odbija žanrovske podele, a publika ih dočekuje kao pozitivno osveženje na sceni. Ipak, neki kritičari ih nazivaju art rock sastavom.

"Album prvenac Porto Morta velik je u svjetskim okvirima, jer nudi nov i svjež pristup glazbi neopterećen standardnim zakonitostima popularne glazbe. Oni koriste elektroniku ravnopravno s brass sekcijom, bas linije pozivaju na ples, a gitara i klavirske dionice prate tekstove i liriku koja je svijet za sebe…Bez sumnje jedan od najboljih ovogodišnjih albuma objavljenih u Hrvatskoj", napisao je Dubravko Jagatić iz portala nacional.hr.

Tokom 2018. svirali su na mnogim festivalima u Hrvatskoj poput Zagreb Beer Fest, SuperUho Festival, Tam Tam Music Festival, Velvet festival i drugima. Bend trenutno radi na drugom albumu.

Članovi benda su Roko Crnić (glas, bas gitara), Hrvoje Klemenčić (klavijature, glas), Matija Brajković (gitara), Matej Perić (bubnjevi), Marijan Uroić (udaraljke), Antun Aleksa (trombon, glas), Juraj Borić (truba, glas) i Mak Murtić (saksofon).

Svirka počinje u 22h i ulaz je 300 dinara.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku