Paul The Walrus / UV / Monohrom/Live@SoulPeddler



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Paul The Walrus je zagrebački indie/pop/rock bend koji je osnovao Borna Mijolović. Bend je Bornin snimateljski projekt za koji piše, snima, producira i izvodi muziku uživo sa bendom.
U live postavci Paul The Walrus čine Miro Kadijević (gitara, prateći vokali), Martin Trgovec-Greif (bubanj), Branimir Kuruc (bas gitara) i Borna (gitara, vokal)

Paul The Walrus je u godinu dana svoga postojanja ostvario već zapažene uspehe svirajući na Ferragosto Jamu i Rock Live-u.
Bend je isto tako bio i predgrupa Stray Doggu u Vintage Industrial Baru te je bio jedan od finalista "InMusic Breakthrough Actu".
Muzika Paul The Walrusa je inspirirana kultnim bendovima poput Beatlesa, Beach Boysa, Tame Impale, Oasis-a ali i čisti pop uzori su isto deo muzičkog mixa. Taj uticaj se može čuti kroz pesme u raznim kombinacijama orkestara, melotrona, ksilofona i raznih udaraljki.
Trenutno se spremaju za album prvenac, a skoro im je izasao EP "Dolphin And Whale Watching Part Two"

https://paulthewalrus.bandcamp.com/releases

https://www.facebook.com/paulthewalrusband/


Monohrom su ne tako stari Indie/alternative/pop/rock bend iz Novog Sada. Njihovu postavu čine Crveni (bas), Paja (gitara), Neša (bubnjevi), Oskar (gitara, vokal) osnovani su 2016. godine. Od uticaja navode alternativnu britansku scenu '90-ih, pank '80-ih i rokenrol '60-ih. Iza sebe imaju jedan album koji nosi naziv po imenu benda i sadrži 11 apsolutnih hitova sa pevljivim refrenima. Ipak, glavni adut benda su živi nastupi gde karakteristična energija njegovih članova dolazi do izražaja.
Imaju nekoliko spotova i svirali su na značajnim festivalima poput "Exit" i "Festival uličnih svirača" pored mnogobrojnih koncerata po gradu i šire.. Svirali su i kao predgrupa bendu "Calibro35" kao i bendu "The Movement" u Novom Sadu.
https://www.facebook.com/pg/monohromns/about/?ref=page_internal

UV je novosadski trio UV čine članovi nekadašnjeg megaperspektivnog sastava Uvertira (nastupili na Festivalu uličnih svirača 2014), koji se u međuvremenu, zbog kreativnih nesuglasica, podelio na pevača i ostale. Instrumentalna trojka je nastavila u istom ritmu, nešto drugačijeg stila, bliže tradicionalnom gitarskom zvuku, ali i dalje uz kompleksne aranžmane i višeglasno pevanje.
članovi benda su Igor Sakač (gitara, vokal), Petar Banjac (bubnjevi, vokal), Filip Grubač (bas gitara).

https://www.facebook.com/pg/uvbend/about/?ref=page_internal




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku

Blog Archive