Youth Jazz & Rock Festival #2 - nastavak autentičnog i pravog omladinskog mini-festivala



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Zvanični Facebook događaj: https://www.facebook.com/events/383797815588843
Youth Jazz & Rock Festival nastao je na inicijativu Rotarakt kluba Subotica sa idejom da subotičkoj publici pruži najzanimljiviju i najrelevantniju muziku novih, mladih umetnika sa područja Balkana. Glavni motiv organizacije ovog festivala bila je činjenice da je kulturno-umetnički program koji je zaista u koraku sa vremenom zapostavljen. 21. vek je ispunjen svežom i kvalitetnom muzikom. Danas je gotovo besmisleno svrstati umetnika u samo jedan žanr, ma koja to umetnost bila. To se vrlo lako primećuje u muzici. Novi izvođači su svima dobro poznate muzičke pravce razgranali na strahovito puno podžanrova i time pokrenuli nezaustavljiv talas kreativnih mladih ljudi. S toga je ovo pre svega festival za mlade kao i one koji se tako zaista osećaju!

Ovogodišnji Youth Jazz & Rock Festival #2 biće održan 1. i 2. avgusta 2019. godine sa početkom u 20:00 u dobro poznatom prostoru bioskopa "Abazija" na Paliću. Kao i prošle godine, prvo veče biće posvećeno džez muzici, a nastupiće Placid Bees (Beograd), Nikola Spasojević quartet (Rotterdam/Beograd) i Ethno Jazz Orchestra (Čačak/ Beograd/Subotica). Drugo veče, posvećeno je rok muzici i svim mogućim bliskim žanrovima i "podžanrovima" koje će izvoditi Projections (Subotica) i Gazorpazorp (Beograd). Nastavljajući prošlogodišnju tradiciju organizujemo "Jam session" nakon završetka džez večeri kom mogu da se pridruže svi zainteresovani muzičari, a nakon rok večeri "DJ set". Ono što će se razlikovati u odnosu na prošlogodišnji festival jeste tzv. nulto veče pod nazivom "Silent Movie Night" gde će izvanredni pijanisti iz Beograda Nevena Pejčić i Bojan Cvetković kao i Pavle Zvekić iz Subotice svirati klavir uz neme filmove. Sviraće i uz klasike kao što su filmovi Čarli Čaplina, Baster Kitona, Alfred Hičkoka, itd. "Silent Movie Night" biće održan 31. jula, dan pred zvanično otvaranje festivala.


"Sjajan festival, sjajna organizacija i sjajna prilika za predstavljanje novih bendova i projekata koji vrede. Što se tiče mog prošlogodišnjeg iskustva je da ovaj festival ceni i poštuje muzičare."
— Bojan Cvetković


Prvo veče nastupiće: 
- Placid Bees, 
- Nikola Spasojevic Quartet, 
- Ethno Jazz Orchestra. 

Drugo veče nastupiće:
- Projections,
- Gazorpazorp. 

Karta za jedno veče: 200 RSD
Karta za obe večeri: 300 RSD

Kontakt osoba: Pavle (063600637)



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku

Blog Archive