Diamond Head - The Coffin Train



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Najdraži bend grupe Metallica ima novi album i zvuči baš odlično. Četrdeset tri godine postojanja (istina, uz dva prekida od po 6 godina) apsolutno nisu smetnja da Diamond Head zvuči sveže, novo i poletno. Naravno, duh starih vremena je tu i ogleda se pre svega u maniru muziciranja. Glasni hard rock sa heavy gitarskim solažama i ponekim thrash fazonom preovlađuje i na “The Coffin Train”, osmom studijskom albumu gazde Brajana Tatlera i ekipe. Iz te ekipe bih izdvojio, pre svega, čoveka za mikrofonom koji je u Diamond Head došao pre pet godina i ovo mu je drugi album na kojem peva. I to ne da peva, nego rastura. Baja se zove Rasmus Bom Andersen i zaista nosi celu ploču. Što bi se reklo sportskim rečnikom, MVP celog albuma. Andersen nije vokalni virtouz i nema raspon od nekoliko oktava (bar to ne pokazuje na “The Coffin Train”), ali je upečatljiv, glasan i sugestivan i savršeno se uklapa uz rifove i melodije gitarskog dvojca Tatler / Aberli koji na momente vidljivo liče na “nešto”, ali to nužno ne mora biti i nije minus, jer odavno je sve odsvirano, zar ne?

Ne znam da li se uopšte smem usuditi da kažem kako na ovom albumu ima hitova, ali meni baš tako zvuče pesma koja otvara album, “Belly Of The Beast”, naslovna “The Coffin Train” sa odličnim gitarskim solom i predivna “Until We Burn” . “Shades Of Black” ima Kornelovski šmek, a “Serrated Love” divnu akustičnu završnicu.

Apsolutno iznenađenje od ploče jer sam, jednostavno, mislio da Diamond Head nemaju više šta da kažu. Poprilično nisam bio u pravu. Proverite, šta vas košta?

Zoran Popnovakov



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku