Filmski front - novi konkursSviđa ti se? Javi ostalima!

Zakuvaj film i prijavi se na radionicu -

 

Ostalo je još 7 dana do zatvaranja konkursa za prijavu filmova na ovogodišnji 17. Međunarodni festival kratkometražnog filma "Filmski front"!

 

 

Produženi rok za slanje filmova je 30. septembar a uslovi su:

 

-   Maksimalna dužina filma 30 minuta

-   Film mora biti produciran tokom tokom ove ili prošle godine

-   Festival prima eksperimentalne, igrane, animirane i dokumentarne filmove

 

Kao na svakom dosadašnjem izdanju Festivala, prema rečima selektora, reditelja Filipa Markovinovića, ove godine pomeraju se još malo granice.

 

„Ove godine tražili smo filmove koji provociraju, donose novine i eksperimentišu. Trenutno je još uvek konkurs u toku, proces selekcije traje tako da je još rano da donesem zaključak da li smo takve filmove i dobili, ali ono što sam za sada pregledao obećava. Odziv je kao i prethodne dve godine, stiglo je nešto manje od 1000 radova iz svih krajeva sveta tačnije sa svih naseljenih kontinenata. U tom smislu selekcija će i ove godine biti dobar presek globalnih trendova u kinematografiji, a biće zanimljivo videti kako se slične teme prelamaju kroz različite kulture," dodaje Markovinović.

 

Filmskom Frontu, međunarodnom festivalu kratkometražnog filma, ovo će biti sedamnaesto izdanje, a organizatori najavljuju još veće i bolje izdanje ove godine. Pre samog Festivala, od 1. oktobra, kao novina, kreću i filmske radionice.

"Filmske radionice smo imali i ranijih godina, ali tokom trajanja Festivala. Zbog velikog interesovanja shvatili smo da je potrebno da proširimo spektar tema kojima se bavimo, ali i trajanja radionica. Raspisali smo stoga konkurs i doveli odlične predavače! Imamo radionice filmske kamere koje vodi Aleksa Ramadanović, profesor na Akademiji umetnosti Novi Sad i direktor fotografije na više igranih filmova, zatim radionice filmske kritike gde je mentorka Neda Gojković, dramaturškinja iz Beograda, autorka više nagrađivanih pozorišnih tekstova i filmskih scenarija, kao i radionice filmske produkcije koje ja vodim. Uz to imamo i radionice filmskog scenarija i režije koje u prvom delu vodi Katarina Todorović, profesorka filmskog scenarija na odseku za dramaturgiju Akademije umetnosti Novi Sad, a u drugom Filip Markovinović, filmski i pozorišni reditelj", objašanjava direktorka Festivala, Nina Latinović.

Prijava na Frontove filmske radionice otvorena je do 27.09.2019. u ponoć, a za više informacija o prijavljivanju filmova i na radionice posetite zvaničan sajt festivala (http://www.filmfront.rs/).

17. Međunarodni festival kratkometražnog filma "Filmski front" održaće se od 24. do 27. oktobra u bioskopskoj sali Kulturnog centra Novi Sad, a ove godine smo u potrazi za najbolji filmski recept.Virus-free. www.avast.comSviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku