Novi singl glazbenog projekta Swampland Collective



Sviđa ti se? Javi ostalima!

"Swampland Collective" je projekt kojeg su pokrenuli Marko Bagarić i Bojan Đurđević iz benda Garage in July. Sve je počelo kao jam session kod Bojana u šupi u Baranji u ožujku ove godine. Rezultat tog jam-a bila su tri instrumentala snimljena na mobitel. Session je nazvan "Swampland Jams" te je pod tim nazivom i objavljen na stranicama benda. U tom obliku, pjesme su imale samo dvije gitare i bile su bez ostalih instrumenata. Kako su snimke dobro zvučale i imale dobar groove, palo im je na pamet poslati to prijateljima koji se isto bave muzikom te im predložiti da i oni nešto snime na tu već postojeću bazu. Ideja je da se stvara muzika u spontanim situacijama te da se samom činu stvaranja priključe prijatelji kako bi svi zajedno sudjelovali u procesu. Tako se stvara dobra muzika, lijepe uspomene i učvršćuju se prijateljstva.

Tako je na pjesmi "Down And Out 2.0" Damir Trkulja Šiljo (Gatuzo) snimio bas gitaru, klavijature, prateće vokale te je pjesmu i producirao. Bojan je odmah snimio vokale i sve je završeno u jedno poslijepodne.

Ove godine izlazi još jedna pjesma pod nazivom „Keef's Boogie 2.0" te će te tri pjesme činiti prvi EP ovog kolektiva.

Pjesmu „Down And Out 2.0" možete poslušati na:

https://www.youtube.com/watch?v=QBTF9vRXwgM

Virus-free. www.avast.com



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku