Lepša Brena – izdat EP „Bacači pogleda“Sviđa ti se? Javi ostalima!

U subotu, 29. februara bend Lepša Brena izdao je svoj prvi mini-album, EP „Bacači pogleda". Promocija albuma je održana u Kreativnom centru Prostor u Petrovaradinu.

 

Događaj je započeo kratkim obraćanjem članova benda koji su predstavili koncepciju izdanja, ističući da se radi o pojedinačnim pesmama koje nisu inicijalno nastajale sa idejom da čine celinu. Ono što ih povezuje jeste tematska nit koja nudi svojevrsno distancirano posmatranje različitih urbanih i društvenih fenomena, na tragu flanerističkog šetača koji je prisutan ali neinvolviran, usamljen i izložen dehumanizovanom urbanom prostoru.

 

U okviru zvaničnog programa večeri premijerno je prikazan novi spot za pesmu „Spomenik; bez naziva". U prijatnoj atmosferi Prostora, koja je tokom trajanja promocije varirala između bioskopske projekcije i neformalnije kolektivne „sedeljke", prisutna publika imala je priliku da zajedno sa članovima benda posluša nove pesme, nakon čega je bend zvanično objavio album na svojoj bandcamp stranici.

 

U pesmama sa albuma „Bacači pogleda" Lepša Brena kombinuje elemente elektronike i novotalasnog gitarskog zvuka, ritmova za ples i melanholičnih melodija za kontemplaciju.

 

Lepšu Brenu čine Attila Antal i Višnja Žugić, sa saradnicima (Andrej Nenadov i Boris Malinović) sa kojima uživo izvode svoju muziku. Od svog prvog nastupa na Festivalu uličnih svirača 2019. godine, koncertno su aktivni.

 

Mini album „Bacači pogleda" je dostupan na https://lepsabrena.bandcamp.com/

 

Spot za pesmu „Spomenik; bez naziva" je dostupan na: https://www.youtube.com/watch?v=Bkd0pLZDkDg
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku