Prvi FEMME METALE festival 27. marta u PančevuSviđa ti se? Javi ostalima!

Festival FEMME METALE na kojem učestvuju bendovi The Trigger, Void Inn i The Bite biće prvi put održan  27.marta u 21h u dvorani Apolo u Pančevu. Kao podrška nastupa bend Znoj.

 

FEMME METALE nije samo festival. To je koncept koji u prvi plan stavlja ženu kao jaku individuu sposobnu da vlada scenom – frontwoman! To je ideja koja se rodila iz potrebe da se više pažnje usmeri ka ženama - frontmenima u metalu i rokenrolu. Jer, one nisu samo vokali, one svojom energijom i snagom daju posebnu boju svojim bendovima i muzici koju sa njima stvaraju. Bendovi  The Trigger, Void Inn i The Bite zajedničkim snagama trudiće se da širom Srbije na pravi način, kroz svoju muziku, ispromovišu ovu ideju, a prva stanica je – Pančevo! Na prvom Femme Metale festivalu kao podrška će nastupiti sjajan pančevački bend Znoj!

 

THE TRIGGER je sastav iz Beograda prepoznatljiv po mešanju drugih žanrova sa metal zvukom i autentičnom ženskom vokalu. Od osnivanja 2005.godine, objavili su tri studijska albuma i osvojili niz priznanja i nagrada. Prvi period postojanja, u kom su klavijature imale važnu ulogu u zvuku benda, karakteriše uticaj elektronske muzike, ali poslednjih godina bend gravitira ka težem gitarskom zvuku koji često ima atmosferične i progresivne elemente. Svestan ograničenja koje donosi rad samo na svom maternjem jeziku, sastav se posvećuje pripremi svog prvog izdanja na engleskom jeziku čije snimanje završava 2018. godine. Početkom 2019. godine, Trigger potpisuje ugovor sa renomiranom nemačkom izdavačkom kućom Massacre Records. Novi album pod nazivom „The Time of Miracles" izašao je 26.jula 2019.godine a bend je aktivan na internacionalnoj sceni kao „The Trigger". Paralelno sa promocijom novog albuma, petorka je započela rad i na sledećem albumu koje će takođe biti na engleskom jeziku.

 

VOID INN je alternativni heavy metal bend koji je formiran 2010.godine u Los Anđelesu, Kaliforniji.

Bend je koncertno vrlo aktivan i obišli su preko 10 zemalja Evrope kao i Amerike. U martu 2019.godine imali su čast da dele binu i nastupe sa legendarnim Davidom Ellefsonom, čuvenim basistom metal benda Megadeth. Ovom prilikom publika će premijerno biti u prilici da čuje pesme sa njihovog novog albuma "End this game" koji se očekuje uskoro.

 

THE BITE je riff'n'roll bend iz Beograda. Ideja o bendu koji će imati energiju punk-a, čvrste rock'n'roll rifove, pevljive refrene i osećajnost blues-a javila se još pre mnogo godina. THE BITE je tražio ljude koji su rasli na ulicama i koji imaju tu „glad" potrebnu za dobru svirku, ljudi koji su bili i biće deo ekipe, a opet mogu da doprinesu svojim sopstvenim pečatom, potpisom, ljude koji slušaju, sviraju i žive različitu muziku, a mogu bez problema da stanu rame uz rame i naprave nešto novo. Od 2003.godine bend je odsvirao na stotine klubskih svirki širom Srbije, učestvovao na brojnim festivalima i  objavio dva albuma. Drugi studijski album "Chains" bend je objavio u decembru 2019.godine.

 

Ulaznice će se na ulazu u Apolo dvoranu prodavati po ceni od 400 RSDVirus-free. www.avast.comSviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku