Happy Hippy - Ne dam



Sviđa ti se? Javi ostalima!


Happy Hippy - Ne dam

video/cd/singl/Samostalno izdanje/2020

Izuzetno je prijatno šta sve Duca Aradski iz svoje čarobne muzičke kuhinje priprema širokom slušalačkom auditorijumu. Kroz njegova ranija albumska i solo ostvarenja (njegove grupe Happy Hippy) pretežno nas je razoružavao salvama romantike, emocija lišenih bilo kakve patetike. To su sve bile kvalitetne ljubavne pesme, balade, neke bržeg, neke sporijeg tempa - ali sve vesele, pozitivne, vedre, prijatne i izuzetno - pa mogu slobodno, u ovo vreme brutalnih dobronamernika, da kažem i - lekovite Ducine pesme i pesme njegovog, već pomenutog benda.
Danas se Duca i njegov Happy Hippy bend oglašava i audio i video, numerom NE DAM! To је jedan veliki iskorak na bolje, na više, kreativnije, ozbiljnije, snažnije i odvažnije, pogotovo u liričkim tekstualnim odabirima. Duca je autor muzike i protestnog, buntovnog i angažovanog teksta numere - NE DAM! Mislim da je najbolje citirati strofe pesme NE DAM nego je parafrazirati! Stihovi govore sami! Prva strofa pesme NE DAM! kaže:

Ne dam da mi kvariš sve trenutke radosne Ne dam da mi otimaiš tek ostvarene sne Ne dam dostojanstvo za tvoje obmane Ne dam da me lažeš dok mi kradeš godine
da bi u drugoj strofi Duca Aradski nastavio sa:
Ne dam mir i sreću sve smo trudom stvorili osmeh naše dece za njih smo se borili Ne dam ponos i poštenje za tvoje prevare Ne dam da me lažeš dok mi kradeš godine
i u refrenu poentirao, briljirao:
Istina je samo jedna vlast je tvoja zla i bedna nema više nema dalje maske dole gotovo je
Istina je samo jedna vlast je tvoja zla i bedna nema više nema dalje car je go i gotovo je.
Happy Hippy su: Dušan Duca Aradski - vokal, bas gitara, ritam gitara Miroslav Zec - električna gitara Ljubomir Bube Živković - bubnjevi Isidora Mirosavljev - vokal, daire Biljana Aradski – vokal.
Gost: Dušan Duca Obradović - električna gitara, klavijature, vokal Text, muzika - Dušan Duca Aradski Aranžman - Happy Hippy Snimatelj i mixer - Komandant Adam Produkcija - Dušan Duca Aradski, Komandant Adam.
Gotovo da je sigurno da od čoveka blage duše i toplog srca poput Duce sistem napravi junaka - Duca Aradski ima muda i te kakva! Duca Aradski je hrabar umetnik! Duca Aradski je umetnik junak!
Briljantno! Sva moja podrška kao i uvek do sada za ove muzički nadarene Novosađane! Bravo! Bolje od ovoga jednostavno ne može čak i da hoćete!
VIDEO LINK KA SPOTU:

Milan B. Popović




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Važna napomena!

Stranica na kojoj se nalazite je automatizovani servis web magazina Helly Cherry.
Redakcija našeg magazina je posvećena objavljivanju autorskog materijala. Iz tog razloga, i zbog nedostatka vremena, naša redakcija ne piše vesti i najave za nove koncerte, izdanja i razne manifestacije.
Ipak, ostavili smo mogućnost organizatorima, promoterima i svima ostalima da svoja dešavanja najave upravo putem ovog servisa. Vesti i najave koje oni šalju se automatski objavljuju na ovim stranicama (u obliku, obimu i sadržaju koji su sami odabrali) tako da naša redakcija nije odgovorna za taj deo sadržaja.

Pratite nas na Fejsbuku